51-årig løslades i Yousee-sag

Københavns Politi har fredag formiddag valgt at løslade den 51-årige, der torsdag blev anholdt i sagen om det omfattende nedbrud hos Yousee. Man opretholder dog sigtelsen mod manden.

TDC Group, som ejer YouSee, oplyste torsdag, at sagen om det svigtende tv-signal var anmeldt til politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om det historisk store nedbrud hos Yousee nytårsaften tager nok en overraskende drejning. Fredag har Københavns Politi valgt at løslade den 51-årige mand, der blev anholdt torsdag.

»Københavns Politi har til formiddag modtaget yderligere oplysninger i sagen om nedbruddet i tv-signalet nytårsaftensdag. De nye oplysninger betyder, at den sigtede vil blive løsladt, da der på nuværende tidspunkt ikke er grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet,« oplyser de.

Sigtelsen mod den 51-årige opretholdes dog, ligesom efterforskningen fortsætter, oplyser politiet.

Det var ellers planen, at den 51-årige kulle være fremstillet i grundlovsforhør ved middagstid fredag, men den øvelse vil nu blive aflyst. Det var supplerende oplysninger fra TDC Group, som fik Københavns Politi til at løslade 51-årig i sag om tv-nedbrud, oplyser efterforskningsleder Jens Møller ifølge Ritzau.

Det er temmelig begrænset, hvad politiet og TDC har ønsket at oplyse om den 51-årige danske mand. Det står klart, at det var TDCs egen undersøgelse af nedbruddet, der berørte i omegnen af 1,2 millioner kunder, som torsdag ledte til, at Afdeling for Personfarlig Kriminalitet hos Københavns Politi rykkede ud og anholdt den 51-årige.

Der var på forhånd blevet spekuleret i, at det kunne være en intern medarbejder, der havde forårsaget nedbruddet, men det har hverken TDC eller politiet ønsket at bekræfte er tilfældet. I et halvkryptisk svar torsdag syntes TDCs topchef, Pernille Erenbjerg, dog at indikere, at en ansat kan have stået bag sabotagen.

I et interview med TV 2 blev hun spurgt, hvorvidt TDC føler sig sikker på, at systemerne kører igen. Hertil svarede hun:

»Ja, det er vi, og det var vi også før. Men det er klart, at selv om du låser din hoveddør, når du går hjemmefra om morgenen, så kan der være nogen, som har nøgler, og som af én eller anden årsag har lyst til at komme ind og lave hærværk.«

Nedbruddet hos YouSee er historisk af omfang, og TV-udbyderen har været under intenst pres de seneste dage for at komme med svar på, hvad der kunne lede til de sorte skærme i hundredtusindvis af danske hjem.

Undervejs har TDC måttet sende teknikere ud til 33 centraler og udskifte 300 bokse, der stod for distributionen af TV-signaler. Desuden har samtlige kunder modtaget en mail med en undskyldning og en underholdningspakke som plaster på såret.

Siden nedbruddet har TDC brugt egne såvel som udenlandske teknikere i et forsøg på at opklare, hvad der forårsagede nedbruddet. Torsdag meddelte man så, at det var en »bevidst« handling, hvorefter sagen blev overdraget til politiet.

Københavns Politi oplyser fredag formiddag, at man fortsætter efterforskningen men ikke har yderligere at tilføje.