500 studerende skal på IT-idejagt

DTU går sammen med IBM og KMD om at finde nye ideer til bedre brug af IT, så Danmark igen kan komme op i verdenselitens top.

På DTU fulgte man godt med, mens den danske astronaut Andreas Mogensen var af sted i rummet. Nu skal de studerende i gang med mere jordnære projekter og bistå danske virksomheder med mere intelligent og effektiv brug af IT, og der er pengepræmier i farvandet. Arkivfoto: Nils Meilvang, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

500 ingeniørstuderende skal sammen med to af de største IT-virksomheder i Danmark bruge deres viden og opfindsomhed og udtænke nye IT-løsninger og forretningsmuligheder.

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) er gået i samarbejde med amerikanske IBM og amerikanskejede KMD (det tidligere Kommunedata) om et projekt fra september til november om at udvikle de bedste ideer til nye produkter eller til at gøre virksomheders produktion mere effektiv. Der er pengepræmier og stipendier på højkant. I alt er der sat 50.000 kroner af.

Baggrunden er, at Danmark - der tidligere altid rangerede øverst i internationale undersøgelser af IT-paratheden og - brugen - er faldet bagud af dansen.

»Danmark skal have et skub opad«

»Danmark er faldet fra førstepladsen til 15.-pladsen over lande, der formår at få IT til at skabe vækst. Det går ikke. Danmark skal have et skub opad, og digitalisering bliver det afgørende parameter. De unge skal være med til at løfte digitaliseringen til næste niveau. Derfor må vi virksomheder gå i samarbejde med universiteterne og give de studerende mulighed for at afprøve deres innovationskræfter på vores mest banebrydende IT-platforme,« siger Lars E. Clausen, administrerende direktør for IBM Danmark, i en pressemeddelelse om konkurrencen, der går under navnet »Oi-X« (Open Innovation X - Åben fornyelse X).

De 500 studerende kommer fra DTU Compute, Institut for Matematik og Computer Science. Meningen er, at konkurrencen skal afvikles to gange årligt og efterhånden blive udvidet til op mod 50 virksomheder og 1.000 studerende fra flere uddannelsesinstitutioner.

De studerende, der deltager, vil kunne optjene points til deres uddannelse.