500 millioner på vej til iværksættere

En stor, frisk pose penge er nu på vej til direkte investeringer i danske iværksættervirksomheder. Vækstfonden får 120 mio. kr. af regeringen til støtte af iværksættervirksomheder.

Vækstfonden selv og private investorer vil derudover skyde cirka 380 mio. kr. i puljen, så op i mod en halv mia. kr. er klar til iværksætterne i løbet af de næste tre år, skriver Børsen.

Den private non profit-netværksorganisation Connect Denmark skal spille en nøglerolle i tildelingen af de mange millioner. Connect Denmark har nemlig i konkurrence med en stribe andre aktører vundet en udbudsrunde, så organisationen over de næste tre år skal stå for sparringen af 300 vækst- og iværksættervirksomheder i perioden.

»Connects opgave er at give flere små vækstvirksomheder en tilbagemelding på, hvor de langt de er i deres forretningsplaner og hjælpe med at videreudvikle dem. Det er nemlig det, som ventureinvestorerne kræver af virksomhederne. Så målet er at gøre dem skarpere over for de private investorer. Og så står vi samtidig klar med direkte investeringer i nogle af de virksomheder, Connect finder frem til,« siger vicedirektør i Vækstfonden, Susanne Kure til Børsen.

Kilde: Børsen