5.500 fyres hos telegigant

Alcatel-Lucent skærer voldsomt ned i navnlig hjemlandet Frankrig og sælger hovedsædet.

Den franske netværksgigant Alcatel-Lucent skærer voldsomt ned i Europa. Arkivfoto: Eric Piermont, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten 5.500 stillinger skal væk hos den fransk-amerikanske teleudstyrsgigant Alcatel-Lucent, og navnlig Frankrig kommer til at holde hårdt for.

Alcatel-Lucent gennemfører nu den spareplan, som topchef Ben Verwaayen i juli annoncerede ville komme for at få styr på pengekassen. Det koster nu 5.490 jobs, hvoraf de 1.430 skal væk i Frankrig, hvor hovedkontoret ligger.

»Vi er chokerede,« siger Isabelle Guillemot fra fagforeningen CFDT, som har indkaldt til protestdemonstration fredag.

Presses af kineserne

Nedskæringerne kommer på et tidspunkt, hvor andre store franske virksomheder er ude i store sparerunder. Det har senest blandt andet ramt bilproducenten PSA Peugeot Citroën, medicinalfirmaet Sanofi og luftfartsselskabet Air France.

Alcatel-Lucent presses især af kinesiske netværksleverandører som Huawei og ZTE på et marked, hvor svenske Ericsson er verdens største men heller ikke oplever stor medvind. Alcatel-Lucent beskæftiger 76.000 ansatte, så det er henved otte procent, der nu skal ud. Ledelsen har dog meldt, at den 26.000 mand store forsknings- og udviklingsafdeling går fri af planen.

I alt skal 3.300 stillinger væk i Europa, Mellemøsten og Afrika, 990 i Asien og 1.200 i Nord- og Sydamerika.

Hovedkontoret i Velizy ved Paris vil blive solgt, og de 2.400 ansatte dér skal rykke 100 km mod sydvest til Villarceaux.