5.000 skal ud hos Sony

Forventet overskud bliver i stedet et milliardunderskud, samtidig med at den store omstilling med frasalg fortsætter.

Topchef Kazuo Hirai kæmper fortsat for at bringe Sony-koncernen på fode igen. Nu skal der igen fyres medarbejdere og sælges fra. Foto: Kimimasa Mayama, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMIMASA MAYAMA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

5.000 skal ud af den japanske Sony-koncern oven på udsigten til et milliardunderskud.

Den japanske elektronikgigant forventer nu at stå med et underskud på 110 milliarder yen eller 5,98 milliarder kroner, når regnskabsåret udrinder med udgangen af marts mod et tidligere forventet overskud på 30 milliarder yen. Det er især salget af mobiltelefoner og elektronik til hjemmet med PCer og TV-apparater i front, der skuffer og ikke bliver så stort som ventet.

Mobilsalg falder - TV skilles ud

Sony fordoblede ellers i julekvartalet i oktober-december sit overskud fra 46,43 milliarder yen i 2012 til 90,3 milliarder, og det var langt mere, end analytikerne havde forventet. Og flere af Sonys divisioner rykker nu hårdt frem. I november kom den nye Playstation 4-spillekonsol, og Sony Mobile - det nye navn for Sony Ericsson, efter at Sony købte sin svenske partner Ericsson ud - har de seneste måneder lanceret en række nye toptelefoner, som står til at kunne få godt fat på mobilmarkedet, hvor konkurrencen med især Samsung og Apple er særdeles hård. Sony har ifølge nyhedsbureauet Bloomberg kæmpet sig op som verdens tredjestørste smartphoneproducent målt på omsætning.

Sony forventer samlet set at sælge 40 millioner smartphonetelefoner i dette regnskabsår, en nedjustering fra de 42 millioner styk, som tidligere var målet.

Sony vil nu skille sin tabsgivende TV-division ud i et selvstændigt selskab. Det vil ske fra juli 2014.

PC-division til salg

Fyringsrunden er seneste skridt i topchef Kazuo Hirais omstillingsplan for Sony-koncernen, som han overtog ledelsen af i april 2012. Der er allerede skåret 10.000 jobs væk i Sony, som nu satser på mobiludstyr, spil og billedprodukter som fotoapparater og videokameraer. De 5.000 stillinger skal være nedlagt til marts 2015.

Sony er ifølge mange medier i færd med at sælge sin PC-divison med Vaio-mærket i front til japanske investorer, fordi PC-salget generelt går dårligt. Folk bruger i stedet deres penge på smartphonetelefoner og tavle-PCer.