44 fyringer på Hirtshals Mejeri

Det kommer til at koste over halvdelen af de ansatte på Hirtshals Mejeri jobbet, at det lille nordjyske selskab har været tvunget til at lægge sig sammen med Arla Foods for overhovedet at overleve den aktuelle, økonomiske krise.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

44 ud af i alt 76 ansatte bliver afskediget, fordi arbejdsopgaver blandt andet med distribution overtages af Arla, ligesom nogle af Hirtshals Mejeris produkttyper også udgår, oplyser Arla Foods.

Seks medarbejdere er tilbudt tilsvarende stillinger i Arla, der for to år siden blev idømt en millionbøde og -erstatning for at have brugt ulovlige midler til at holde Hirtshals Mejeri borte fra dagligvarebutikkernes sortiment.

Hirtshals Mejeri fortsætter med at lave drikkemælk, fløde cremefraiche og græsk yoghurt m.m., der som sædvanlig vil have mejeriets fyrtårn som bomærke.

Produktionen af frugtyoghurt, kærnemælk samt koldskål udgår. Samlet set kommer Hirtshals Mejeri til at bearbejde samme mængde mælk.

"Disse tilpasninger er naturligvis ubehagelige for de medarbejdere, der bliver berørt. Men de er nødvendige for at sikre produktionen i Hirtshals, og vi vil gøre, hvad vi kan for at finde nye muligheder for de berørte medarbejdere," siger Arla Foods' direktør for det danske marked, Lars Aagaard.

RB-Børsen