44 danske Norwegian-fly aflyst torsdag

Pilotstrejken i Norwegian fortsætter torsdag trods forsøg på at finde en løsning på konflikten onsdag. Flyselskabet forsøger at hjælpe de mange udsatte passagerer.

Piloter fra Norwegian holder møde på Air Pub i Kastrup Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Pilotstrejken i Norwegian fortsætter torsdag, hvor mange tusinde passagerer igen må pakke boardingkortet ned i tasken eller finde alternative flyvninger.

Torsdag morgen står der 44 gange »kansellert« - norsk for aflyst - i stedet for »i rute« på det norske flyselskabs oversigt over fly til og fra de danske lufthavne. 30 i København, 12 i Aalborg og to i Billund. Karup går fri for aflysninger.

Kommunikationsrådgiver for Norwegian i Danmark Daniel Kirchhoff fortæller, at man torsdag har aflyst alle indenrigsafgange i Norge. Der flyves enkelte afgange mellem de skandinaviske hovedstæder og enkelte inden for Sverige og Danmark. På de europæiske og langdistanceruter ser flyplanen stort set normal ud.

»Det er nogenlunde det samme billede, som vi så i går (onsdag, red.), hvor cirka 35.000 passagerer igen vil blive berørt af strejken,« siger han.

Onsdag mødtes omkring 100 af de i alt 700 strejkende piloter med deres fagforening, Parat, for at drøfte situationen. Piloterne stod efterfølgende fast på deres krav til en ny overenskomst.

Ifølge Daniel Kirchhoffs oplysninger var Norwegian onsdag aften og nat i kontakt med piloternes foreninger, Norwegian Pilot Union (NPU) og deres overordnede norske fagforening, Parat. Men dialogen endte uden resultat, og der er derfor ikke nogen tegn på en opblødning i konflikten.

Onsdag kritiserede en række Norwegian-passagerer over for Berlingske for sen eller manglende information fra flyselskabet om ændringer eller aflysninger. Det beklager Daniel Kirchhoff, som siger, at selskabet gør alt for at give de berørte passagerer information om aflysninger og ændringer.

»Vi beklager selvfølgelig, hvis nogle har haft en dårlig oplevelse. Vi forsøger at informere vores passagerer så hurtigt som muligt om ændringer inden afgang,« siger Daniel Kirchhoff, som opfordrer passagerer til at holde sig opdateret på hjemmesiden.

Konflikten mellem Norwegian og piloterne tager udgangspunkt i overenskomstforhandlinger mellem ledelsen og piloternes fagforeninger. Norwegian vil have besparelser, men forhandlingerne er strandet på spørgsmål som omhandler arbejdstid, fleksibilitet, pension og forsikringer.