Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Efter mange måneders hård kritik blev multimedieskatten aflivet, da regeringsmagten skiftede i efteråret 2011. Men den blev afløst af en skat på telefoner, der blev døbt smartphone-skatten, skriver Version2.
Og selvom smartphone-skatten er mindre omfattende end multimedieskatten, viser det sig, at rigtig mange stadig er ramt og skal betale skat af 2.500 kroner ekstra hvert år. Hvor multimedieskatten omfattede 550.000 danskere, har 420.000 skatteborgere siden 1. januar 2012 betalt smartphone-skat.
Det skriver organisationen IT-Branchen, der længe har kæmpet imod beskatning af både computere og telefoner til arbejdsbrug.
Antallet har været nogenlunde konstant siden skatten blev indført - men det er langt højere end det overslag, Skatteministeriet kom med, da smartphone-skatten blev udtænkt og indført.
Dengang hed det sig, at 130.000 danskere ville skulle betale skat af deres arbejdstelefon, men i virkeligheden var det altså mere end tre gange flere, som blev ramt.
»Det er udtryk for en forældet tankegang, at medarbejderne skal betale skat af de smartphones, som de bruger til at udføre deres arbejde med. Smartphones er i dag blevet et arbejdsredskab nøjagtigt ligesom computere er det,« udtaler Morten Bangsgaard i pressemeddelelsen.
Ifølge IT-Branchen har den nye skat blot overtaget, hvor den gamle multimedieskat slap. Og ligesom den tidligere skat, er det fleksible medarbejdere, som bliver ramt, hvilket skader produktiviteten, mener organisationen.
Med smartphone-skatten får ægtefæller 25 procents rabat, hvis de begge skal betale skatten. Computere og internetforbindelser til arbejdsbrug er ikke beskattet, kun telefoner.