418 medarbejdere deler 1,44 milliarder

Købesummen fordeles mellem 418 aktionærer, hvoraf langt hovedparten er medarbejdere i et af Unimerco-koncernens selskaber.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det japanske konglomerat Kyocera overtager Unimerco Group A/S og alle tilhørende selskaber pr. 11. juli 2011.

Unimerco fortsætter alle aktiviteter som selvstændig enhed i Kyocera-gruppen, ligesom ledelse og alle medarbejdere fortsætter i det nye selskab. For Unimerco medfører ejerskiftet blandt andet et større produktprogram og flere medarbejdere. Baggrunden for salgsbeslutningen er først og fremmest "globalisering"

Læs også: Midtjyder indleder produktion i Kina

- Når vi har besluttet at sælge nu, så skyldes det først og fremmest hensynet til en hurtigere globalisering. Vores store internationale kunder kræver vores tilstedeværelse stadig flere steder, og vi har ikke den fornødne ledelseskapacitet til flere sideløbende etableringer. Vi har heller ikke overalt en etableret kundemasse, som fra begyndelsen kan retfærdiggøre de store investeringer. Det kan Kyocera bringe os. Endelig så er vi for mit eget vedkommende nødt til at imødese et generationsskifte i løbet af et par år eller tre", udtaler adm. dir. Kenneth Iversen.

Den samlede ledelse med koncernadministrerende direktør Kenneth Iversen i spidsen fortsætter samtlige Unimercos aktiviteter og produktgrupper i Kyocera Unimerco. I løbet af kort tid vil organisationen dog få et japansk islæt i både produktions- og økonomifunktioner, ligesom der fremover vil være en japansk vice president med arbejdssted i hovedsædet i Sunds.

Læs også: 

Unimerco vender minus til millionoverskud

Danskerne: Tag vores løn, ikke vores kolleger