41 procent af danske virksomheder kæmper med at finde IT-specialister

Der er mangel på specialiseret arbejdskraft inden for IT-branchen, og især virksomheder inden for handel og kommunikation har haft svært ved at finde de rette talenter, viser tal fra Danmarks Statistik.

Foto: MARTIN BUREAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du IT-specialist med kompetencer i systemarkitektur? Så burde der være mere end gode muligheder for at finde et job skriver Version2.

41 pct. af de danske virksomheder, der har forsøgt at rekruttere IT-specialister, har haft vanskeligheder ved at finde de rette medarbejdere. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Især inden for brancherne handel og transport samt information og kommunikation har det været ekstra svært at rekruttere IT-specialister. Og det er især de mindre virksomheder med omkring 20 medarbejdere, der oplever de fleste vanskeligheder, selv om også større virksomheder står med samme problemstilling, når der skal hyres.

58 pct. af virksomhederne oplevede, at det især var vanskeligt at få fat på medarbejdere med kompetencer i IT-systemarkitektur, men også kombinationen af IT- og forretningsudvikling var svær at opdrive.

Også kompetencer som IT-projektledelse, embedded softwareudvikling og dataspecialisering var meget efterspurgte, viser opgørelsen.

»Sidder man som udvikler på en specifik platform, får man flere henvendelser og kan derfor oftere skifte job,« siger leder af forretningsenheden Capax Staffing i rekrutteringsfirmaet Capax, Mette Laudal, og peger på .net-udviklere, der er blandt de grupper af udviklere, der er mest mangel på i øjeblikket.

Deltag i debatten på Version2.