40 forslag skal kvæle papir-tigeren

Regeringens Virksomhedsforum for enklere regler er efter knap fem måneders arbejde klar med 40 anbefalinger, der skal gøre op med administrativt bøvl.

Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn har modtaget et stort katalog af forslag til sanering af det bureaukrati, som virksomheder føler, de er oppe imod. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er store muligheder for at gøre det mere enkelt at drive virksomhed i Danmark. Det er udga    ngspunktet for Virksomhedsforum for Enklere Regler, der er nedsat af erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) og netop har afleveret 40 konkrete forslag til administrative lettelser for virksomhederne på ministerens bord. 

Nu skal regeringen behandle forslagene efter et ”følg-eller-forklar” princip. Det betyder, at regeringen enten skal gennemføre forslagene eller komme med en god forklaring på, hvorfor de ikke kan gennemføres.

Forslagene handler bl.a. om forenklede erhvervsstøtte-regler, forbrugerbeskyttelsesregler, arbejdsmarked og erhvervsuddannelser. Der er samtidig en lang række branchespecifikke forslag, bl.a. på transportområdet, landbrugs- og fødevareområdet.

Formand for Virksomhedsforum, Stelton-direktør Michael Ring, er overbevist om, at det vil gøre en stor forskel for virksomhederne, hvis regeringen følger de forslag, som nu er sendt videre.

"Det er utroligt vigtigt, at vi får gjort noget ved bureaukratiet for erhvervslivet. Det er afgørende for at sikre vækst og danske arbejdspladser. I Virksomhedsforum fortsætter vi indsatsen og forventer at sende nye forslag til regeringen inden årets udgang," siger Michael Ring i en pressemeddelelse.

Virksomhedsforum for enklere regler blev nedsat af erhvervs- og vækstministeren i foråret 2012. Det består af repræsentanter fra virksomheder og organisationer, og alle har mulighed for at komme med input til forummets arbejde på www.enklereregler.dk.