Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
De seneste uger har IR-chef Julie Quist forladt banken efter bare et år. Også Anders Damgaard, der var vicedirektør og global chef for storkunder, er gået til PFA. Sidste år optalte Berlingske Business, at mere end et dusin højtprofilerede chefer i banken havde forladt deres stilling. Dengang erkendte HR-direktør Helle Havgaard, at udskiftningen på ledelsesgangen havde været stor. Men også hun er nu fortid i Danske Bank.
I stedet er det konstitueret HR-direktør Pia Irene Andreasen, der forklarer om den seneste manøvre, som rydder op i titlerne i banken. Det gennemføres bl.a. for at sikre, at organisationen er ens på tværs af de lande, som banken opererer i.
»Vi har ikke arbejdet med, at der var et vist antal, der skulle gå ned i titel. Men vi ville gerne have, at der er en gennemsigtighed i forhold til, hvad der skal til for at bestride en bestemt position, og hvor tung positionen er. Mere end anciennitet og erfaring hos den person, som vi sætter i stolen. Det har været dén øvelse, som vi har arbejdet med.«
Men ifølge Berlingske Business’ oplysninger er der en række medarbejdere i laget under topledelsen, der i øjeblikket søger væk fra Danske Bank på grund af ændringerne i deres ansættelsesvilkår. Berlingske har talt med flere headhuntere, der af hensyn til deres hverv ikke vil kommentere på konkrete navne, men ifølge John Lohff, partner i headhunterfirmaet Lohff Management Consultants, er det en generel tendens, han kan genkende.
»Når der er uro i en større virksomhed, så oplever vi tit, at vi får en del henvendelser fra medarbejdere i mellemlaget såsom sektor- og underdirektører,« siger John Lohff.
HR-direktør Pia Irene Andreasen afviser dog, at der skulle være betydelig uro. »Der er nogle, som har forladt os, men jeg kan ikke se en klar sammenhæng mellem, at nogle har forladt os, fordi de har fået en lavere titel eller løn. Vi ser en vis optimisme i markedet, og det får jo altid den konsekvens, at der er nogle, der vælger at forlade os.«