4 mænd og 2 drenge sigtes for hackerangreb mod 3F

Politiet er i fuld gang med at sigte seks personer for DDoS-angreb i sommeren 2012 mod fagforeningen 3F. 60 andre hackersager er sidegevinst af efterforskningen.

De seks er sigtet for flere forbrydelser. Den tungeste sigtelse er for i fællesskab at have organiseret et DoS-angreb mod dagpengesitet mit3f.dk, hvilket efter straffelovens paragraf 193 kan give op til seks års fængsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN

Politiet i København er nu færdig med at efterforske de DDoS-angreb, der i juli 2012 blandt andet lagde sitet mit3f.dk ned og dermed forhindrede 30.000 ledige i at søge dagpenge. Sagen vil om kort tid blive overdraget til advokaturen, der herefter vil rejse tiltaler på baggrund af den omfattende efterforskning, der nu har varet over et år. Det skriver version2.dk

Politiet mistænker i alt syv personer for at have med sagen at gøre, men ender på grund af mangel på beviser med kun at sigte seks.

De seks er sigtet for flere forbrydelser. Den tungeste sigtelse er for i fællesskab at have organiseret et DoS-angreb mod dagpengesitet mit3f.dk, hvilket efter straffelovens paragraf 193 kan give op til seks års fængsel.

»Vi mener, at når de sidder i en lukket gruppe og planlægger og udfører et angreb på den måde, de har gjort, at der er grundlag for at sigte dem efter paragraf 193 for "omfattende forstyrrelse i driften af informationssystemer,« siger politiets efterforsker til Version2. Han ønsker ikke at få sit navn frem, da han tidligere har oplevet, hvad it-kriminelle kan bruge den slags til. Efterforskerens identitet er Version2 bekendt.

Dertil kommer sigtelser for at have lagt LO's, HK's og Socialdemokraternes hjemmesider ned, men eftersom der her ikke er tale om samfundskritisk it-infrastruktur, er de seks her sigtet efter en mildere paragraf 293, stk. 2, der i grove tilfælde kan give op til to år bag tremmer.

To af de seks er børn under 15. Politiet har afhørt de to og sigtet dem, men på grund af deres alder vil der ikke blive rejst tiltale mod dem. Der er tale om de samme to børn, som allerede i november 2012 også var i politiets søgelys.

De resterende fire sigtede er alle mænd i alderen lige omkring de 30 år, heriblandt Peter Boye Hansen, der onsdag stod frem i Version2 og fortalte om sigtelserne.

Den syvende og sidste person, som politiet ikke har kunnet bevise havde med 3F-sagen at gøre, er dog blevet sigtet for 60 andre tilfælde af it-kriminalitet. Disse forhold har manden erkendt, og sagen kører som en tilståelsessag.

Deltag i debatten