3F: Vi har retssager kørende mod Siemens efter arbejdsmiljøskandale

Fagforeningen 3F er chokeret over, at Siemens Wind Power har brudt loven og gjort ansatte syge.

Arkivfoto: Ansatte hos Siemens Wind Power er blevet kronisk syge af farlig kemiOver 50 ansatte hos Siemens Wind Power er blevet syge af arbejdet, hvilket udløser kritik, oplyser DR Nyheder.Se RB kl.19.59 01.05.2016.Arkivfoto: Siemens Wind Power - Brande . Montagehal for naceller til vindmøller Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 64 ansatte hos Siemens Wind Power er over de seneste ti år blevet kronisk syge med hovedsagelig astma og eksem af at arbejde med kemikalier. Det vækker vrede hos fagforeningen 3F, hvis medlemmer er ofrene.

Det fortæller arbejdsmiljøpolitisk chef hos 3F Ulla Sørensen som reaktion på historien, der er bragt af DR Nyheder.

- Vi har ikke vidst, at det var så stor en skandale, som det har vist sig at være. Vi har nogle retssager på vegne af medlemmerne kørende, men vi har slet, slet ikke vidst, at det var så omfattende, siger Ulla Sørensen.

3F er meget overrasket over, at så mange er syge, og at koncernen, der producerer vindmøller, har overtrådt reglerne ved at lade sine ansatte arbejde med kemikalier uden den fornødne beskyttelse.

- Det er grotesk og bekymrende, at en så stor virksomhed som Siemens i en årrække har brudt arbejdsmiljøloven. Det er vanvid, mener den arbejdsmiljøpolitiske chef.

Hun anfører samtidig, at 3F som fagforening ikke kan løfte opgaven med at holde øje med virksomhederne. For at beskytte de ansatte er der behov for Arbejdstilsynet.

- Der er behov for at stærkt arbejdstilsyn, der har ressourcerne til at følge op på sager og føre tilsyn.

- Derfor er det ærgerligt, at regeringen har beskåret Arbejdstilsynet med 125 medarbejdere. En virksomhed som Siemens er typisk sådan en, som Arbejdstilsynet ikke vil have ressourcer til at besøge, siger Ulla Sørensen.

3F har ifølge sin hjemmeside kørt et forløb, hvor man har formidlet kontakt mellem arbejdsløse medlemmer og Siemens Wind Power. Om det samarbejde kan fortsætte, vil Ulla Sørensen ikke tage stilling til.

- Den lokale afdeling har et godt samarbejde med virksomheden. Og det at få styr på arbejdsmiljøet er jo noget, men kan løse med sådan et samarbejde. Jeg går da også ud fra, at der er styr på det nu, siger Ulla Sørensen.