3F trækker Dansk Avis Omdeling i retten

3F hiver Dansk Avis Omdeling Arbejdsretten i sag om brud på rumænske budes kontrakter og overenskomst, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den omdiskuterede sag får nu 3F's Transportgruppe til at bede LO om at rejse sag ved Arbejdsretten mod Dansk Avis Omdeling.

”Første skridt er et hastefællesmøde med arbejdsgiverne, og vi ønsker blandt andet sagerne rejst i Arbejdsretten på grund af brud på overenskomsten,” siger forhandlingssekretær i 3F's Transportgruppe Lis Jacobsen.

”Det fremgår blandt andet af rumænernes kontrakter, at arbejdsugen er på syv dage, og det er klart i strid med reglerne. Dertil kommer blandt andet underbetaling i forhold til kontrakterne. Og så vil vi have dommerne til at se på lovligheden af at kræve betaling på 6.000 kroner for at få et job,” forklarer hun.

”De kontrakter, budene har fået i Rumænien, og som 3F nu henholder sig til, er falske. Vores underskrifter er blevet planket og kopieret ind i dokumenterne af bureauet. Sagen er principiel, og jeg mener ikke, vi er bundet af, hvad en rumænsk mellemhandler har lovet i et dokument, vi ikke har haft kendskab til,” forklarer Hans Peter Nissen, koncernlogistikchef i JP/Politikens Hus.