300 forskere deler viden ud gratis

Virksomheder og alle andre, der interesserer sig for den nyeste viden og evner at samle en tilskuerflok på mindst 15 personer, kan fra i dag booke en foredrag med en forsker i forbindelse med Forsknings Døgn. Ganske gratis.

Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er videnskaben bag sushi? Hvordan arbejder forskerne med satellitter? Hvad kan vi bruge fremtidens mobile medier til? Få svarene leveret hjem i stuen, på skolen eller på arbejdspladsen, når Uddannelsesministeriet i dag offentliggør årets "!Bestil en Forsker-katalog".

Bestil en Forsker-ordningen giver for ottende år i træk alle danskere mulighed for at bestille en forsker til at holde et foredrag under Forskningens Døgn.

I år er der over 300 forskellige foredragstitler at vælge imellem – det højeste antal nogensinde. Emnerne rækker fra moderne teknologi til westernmyter, fra musikterapi til jagten på naturens byggemaskiner.

Læs også: Novo-milliarder skal tiltrække topforskere

Tilbuddet er gratis og retter sig mod alle, der kan samle et publikum på mindst 15 personer. Det eneste, man skal betale, er forskerens udgifter til transport. Foredraget kan afholdes i private hjem og foreninger, på skoler og uddannelsessteder eller på arbejdspladser i løbet af Forskningens Døgn den 19., 20. og 21. april 2012.

Forskningens Døgn er en videnskabsfestival med flere hundrede arrangementer fordelt over hele landet. Formålet med festivalen er at øge danskernes forståelse for forskningens betydning i det danske samfund.   

Se hele foredragskataloget og bestil en forsker på Forskningens Døgns hjemmeside fra i dag!