30-årig dansk iværksætter får 300 mio. kr. af amerikanske storbanker

En ung dansk iværksætter har netop hentet 300 mio. kr. hos bl.a. Goldman Sachs. Pengene skal bruges til at revolutionere den finansielle sektor med selskabet Nova Founders Capital.

Mads Faurholt-Jørgensen, der er stifter af Nova Founders Capital. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske iværksætter Mads Faurholt-Jørgensen har netop hentet knap 300 mio. kr. hos Goldman Sachs og Jardines Pacific, en af verdens 200 største virksomheder, til sit selskab Nova Founders Capital.

 

Nova Founders Capital, der er stiftet af Mads Faurholt-Jørgensen og et par partnere, investerer i, køber og opbygger onlinevirksomheder i især den finansielle sektor.

Ved at gøre internettet til et centralt omdrejningspunkt søger de at udnytte potentialet i en finansverden, som er præget af høje omkostninger og forældede forretningsmodeller. Nova Founders Capital har i dag godt 500 ansatte over hele verden og bliver vurderet til en milliard kroner.

Ifølge Mads Faurholt-Jørgensen skal der tre ting til for at etablere en internetforretning: Den rigtige eksekvering, den rigtige forretningsmodel og det rigtige marked. Selvfølgelig skal der også penge til og et par andre ting mere, tilføjer han. Men de første tre ting er de største risikofaktorer.

Mange venturekapitalfonde og private equity fonde, men især venturekapitalfonde investerer en gang i hver forretningsmodel. Det kan der være god mening i, fordi der kan være potentielle konflikter, mener han.

Mads Faurholt-Jørgensen og hans partneres tilgang er modsat. De vil investere i meget få forretningsmodeller, men på tværs af verden ud fra devisen om, at er man verdens dygtigste i et land, så kan man også være det i andet.

I 2014 startede Mads Faurholt-Jørgensen endnu en virksomhed helt fra bunden, CompareAsiaGroup. På et år er virksomheden vokset til at blive Asiens største finansielle sammenligningssplatform med 200 medarbejdere fordelt på otte lande.

Hver måned bruger en million asiatiske forbrugere onlineplatformen til at forstå og gennemskue bankers og forsikringsselskabers produkter og priser. Nu har Mads og Nova Founders Capital så hentet 300 mio. kr. til at ekspandere succesen yderligere.

Målet i øjeblikket er en børsnotering inden for fem år. Indtil da vil Nova Founders Capital opbygge to til tre selskaber om året.

Læs portrættet af Mads Faurholt-Jørgensen i Berlingske Business Magasins Talent100-nummer, der udkommer fredag 24. april.