3.000 mister jobbet i Skanska

Entreprenørkoncernen tager store nedskrivninger og reducerer antallet af ansatte drastisk.

Foto: Jeppe Michael Jensen

Skanska skal omstrukturere selskabet. Det vil koste 3.000 medarbejdere jobbet, skriver selskabet selv i en børsmeddelelse.

Efter en såkaldt strategisk gennemgang af virksomheden varsler Skanska, at der skal nedskrives værdier for knapt en milliard kroner i fjerde kvartal og omkring det halve igen i 2018.

»For at sikre en bedre lønsomhed vil Skanska reducere størrelsen på sine ulønsomme virksomhedsenheder og øge fokus på omkostnings- og risikostyring. Skanska vil også foretage en række ændringer i organisationen og ledelsen,« hed det fra selskabet.

Dette omfatter blandt andet en rekonstruktion af entreprenørvirksomhedens afdeling i Polen. Selskabet vil desuden forlade kraftvarmesektoren i USA, fokusere på kernevirksomhed i Storbritannien og tilpasse sig vanskeligere markedsvilkår i Tjekkiet.

Nedskrivningerne sker overvejende uden for Norden, der har leveret gode resultater.

Vil spare milliard

Skanska venter nu et driftsresultat for 2017 på godt 4 milliarder danske kroner. Det er noget lavere end de forventede små 5 milliarder.

Selskabets ledelse foreslår imidlertid at opretholde udbyttet på 6,25 danske kroner pr. aktie.

Omstruktureringerne vil koste Skanska 450 millioner kroner i år, skriver selskabet. Til gengæld ventes der årlige besparelser på næsten det dobbelte af dette beløb.

De store ændringer i Skanska-ledelsen omfatter blandt andet en afsked med økonomi- og finansdirektør Peter Wallin, personaledirektør Veronica Rörsgård, Norden-chef Pierre Olofson og koncerndirektør Christel Åkerman, skriver Dagens Industri.

Magnus Persson bliver ny finansdirektør, mens Kirsti Mettälä bliver ny personaledirektør. Richard Kennedy får ansvaret for byggevirksomheden i USA samt Skanskas infrastrukturudvikling.