3.000 kufferter kom ikke med på ferie

Tusindvis af danskere må begynde ferien uden bikini og badebukser efter problemer med bageanlægget i Københavns Lufthavn. Samtidig blev 50 fly forsinket.

Foto: Scanpix
Sommervarmen har tilsyneladende ramt bagageanlægget i Københavns Lufthavn i Kastrup. Hen over weekenden betød tekniske problemer i computersystemet, der styrer anlægget, at flere end 3000 kufferter ikke kom med deres ejermænd på det rette fly.

Samtidig blev mere end 50 fly forsinket i afgangen fra København. Det oplyser Københavns Lufthavn, som beklager generne for flyselskaber, handlingselskaber og de passagerer, som har fået en dårlig start på ferien.

"Københavns Lufthavne sætter alt mandskab og teknisk udstyr ind på at få en stabil drift resten af sommeren og samarbejder tæt med flyselskaber og handlingselskaber for at sikre de bedst mulige nødplaner, hvis der mod forventning skulle opstå andre tekniske problemer med bagageanlægget," hedder det i en pressemeddelelse på Københavns Lufthavns hjemmeside.

Ifølge Københavns Lufthavn var lørdag og søndag store rejsedage, hvor i alt ca. 140.000 passagerer skulle med et fly fra København.

/ritzau/