»3« rykker ind hos Fona

Teleselskabet får egne salgsområder i 40 Fona-filialer og har som mål at have en »3«-butik i højst ti minutters afstand fra alle kunder.

Fona har indgået aftale med »3«, som nu rykker ind i 40 Fona-forretninger landet over med særlige salgsområder. Arkivfoto: Søren Bidstrup, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens konkurrenterne trimmer og skærer ned, vælger teleselskabet »3« - det mindste af de fire store i Danmark - at ruste op og udvide aftalen med Fona-kæden om at komme ind i 40 Fona-butikker inden februar.

Fona har gennem syv år solgt »3«-abonnementer, og »3« har haft egne salgsområder i enkelte Fona-forretninger. Nu udvides samarbejdet, så 40 af de 58 Fona-filialer har et »3«-område, og »3« er derfor samtidig i gang med at ansætte 75 nye salgs- og kundeservicemedarbejdere til hele landet.

Det står i skærende kontrast til, at Danmarks næststørste teleselskab, norskejede Telenor, 24. september meldte en fyringsrunde ud. Telenor lukker 13 af sine butikker i Danmark med 33 fuldtidsansatte og 14 timelønnede medarbejdere og fyrer 23 medarbejdere internt i Telenor.

Højst 10 minutter væk

»Det er en stor satsning, men for os er det afgørende at holde service- og rådgivningsfunktionerne tæt på forretningen, hvor den specialiserede viden er. Planen er, at alle danskere skal have adgang til en »3«-butik indne for ti minutters afstand,« siger »3«s administrerende direktør, Morten Christiansen, om udvidelsen.

De 40 Fona-butikker med »3«-islæt skal være klar 1. februar 2015. Med dem vil der være 70 »3«-butikker i Danmark.

»3« rundede tidligere i år en million mobilkunder. »3« ejer også lavprisselskaberne Oister og Zenji Mobile. »3« selv ejes med 60 procent af hongkongkonglomeratet Hutchison Whampoa og med 40 procent af den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab Investor AB.