»3« fortsætter med at score mobilkunder

I årets første tre måneder har endnu 11.000 skiftet til Danmarks fjerdestørste mobilselskab, som sælger mindre men tjener flere penge.

»3« og lavprisselskabet Oister fortsætter med at vinde mobilkunder i Danmark og har nu 1.212.000. Arkivfoto: »3« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks fjerdestørste mobilselskab, »3«, henter stadig flere kunder. I januar-marts valgte endnu 11.000 at skifte teleselskab til »3«, der nu har 1.212.000 millioner mobilkunder i Danmark.

»3«, der også ejer lavprisselskabet Oister, er det første af de fire store, som fremlægger regnskab for årets første kvartal. Telia, der er tredjestørst, fremlægger tal 26. april, Telenor, der er næststørst, 4. maj og TDC, som er Danmarks største telekoncern, 5. maj.

Mindre salg - større overskud

Omsætningen er gået en del tilbage - fra 1.043 millioner kroner for et år siden til nu 724 millioner kroner. Til gengæld tjener »3« langt flere penge. Driftsresultatet (EBITDA) landede på 172 millioner kroner mod 151 millioner for et år siden, og dermed er indtjeningsgraden også blevet rettet op til de 24 procent, som »3« har ligget på siden sommeren 2016 efter et dyk i første halvår af 2016.

Siden sidste år på samme tid har »3« nu 44.500 flere mobilkunder. Administrerende direktør, Morten Christiansen, hæfter sig ved, at det »efter et lidt hårdt andet halvår af 2016« lykkes at tage flere kunder ind end i de foregående kvartaler, hvor »3« vandt 4.000-7.000 mobilkunder.

»Samtidig evner vi ikke mindst at holde på kunderne og oplever en meget lav kundeafgang,« konstaterer han.

Aggressiv kamp fortsætter

»Jeg vil dog nøjes med at betegne fremgangen som acceptabel. Kvartalet har været præget af særdeles aggressiv markedsføring fra flere spillere på markedet, og vi har også savnet nyheder fra smartphoneproducenterne, hvilket typisk er med til at sætte gang i markedet og salget,« siger Morten Christiansen i en udtalelse om regnskabet.

Hvor »3« overvejende er gået efter privatkunder, er kampen på erhvervsmarkedet nu også trappet op.

»3« ejes med 60 procent af hongkongkonglomeratet Hutchison Whampoa med Asiens rigeste mand, Li Ka-shing, i spidsen og med 40 procent af den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab, Investor AB. »3« i Danmark og »3« i Sverige fungerer som et selskab med to filialer.