»3« fortsætter fremgang i Danmark

Den mindste af de fire store henter 12.000 nye mobilkunder og tjener flere penge.

Morten Christiansen fortsætter kundefremgangen i »3« gennem aggressiv markedsføring. Foto »3« Fold sammen
Læs mere

Det mindste af de fire store teleselskaber i Danmark, »3«, fortsætter fremgangen og har på tre måneder fået endnu 12.000 nye mobilkunder.

»3« nåede med udgangen af september op på 1.081.000 mobilkunder og følger dermed sin nærmeste konkurrent, svensk-finske Telia, opad. Telia høstede i 3. kvartal endnu 12.000 mobilkunder og er nu oppe på 1.428.000.

Dermed er der lagt ekstra pres på Telenor og især TDC, som begge kommer med regnskaber for 3. kvartal i næste uge. Navnlig TDC har mistet massevis af kunder på den standende mobilkrig. Alene i 2. kvartal forsvandt 72.000 fastnet- og mobilkunder samt 3.000 TV-kunder.

Direktør: Lavprisselskaberne trækker ikke alt

»3«, der også ejer lavprisselskaberne Oister og Zenji, har gennem aggressive kampagner via især Oister øget sin omsætning betydeligt. Den steg fra 590 millioner kroner i 2. kvartal til 770 millioner i 3. kvartal. Samtidig voksede driftsresultatet (EBITDA) fra 154 til 172 millioner kroner, mens indtjeningsmargenen til gengæld faldt fra 26 til 22 procent. For et år siden var »3«s driftsresultat på 170 millioner kroner med en indtjeningsmargen på 26 procent.

»3«s administrerende direktør i Danmark, Morten Christiansen, sagde  i august til Berlingske, at »jeg synes selv, at vi er danmarksmestre i at tjene penge, målt på nøgletallene«.

»Det er ikke rigtigt, at hele væksten kommer fra Oister, men jeg må ikke opgive fordelingen. Væksten har dog været rimeligt lige fordelt mellem »3« og Oister. Der har været år, hvor Oister har trukket mere end »3«, men det har ikke været tilfældet hverken sidste år eller i år,« sagde han.

Afskaffer udlandspriser

I september afskaffede »3« de særligt høje udenlandske mobilpriser i endnu seks europæiske lande, heriblandt Tyskland, Frankrig og Norge, så man ringer til danske priser til danske numre i både de nu 11 lande og Danmark. Morten Christiansen lagde ikke skjul på, at han anser det for at være et meget stærkt våben i konkurrencen mod de øvrige teleselskaber.

I begyndelsen af oktober indgik »3« aftale om at få salgsområder i 40 Fona-butikker inden februar 2015 for at blive mere synlig. 75 medarbejdere skal hyres.

»3« ejes med 60 procent af hongkongkonglomeratet Hutchison Whampoa og med 40 procent af den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab Investor AB.

TDC er Danmarks største teleselskab efterfulgt af i rækkefølge norske Telenor, Telia og så »3«.