3-ejer håber på overskud

Hutchison Whampoa, der ejer teleselskabet '3', anser det nu for sandsynligt, at selskabets 3G-investeringer kommer til at give overskud snart.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har været hul i bunden af kassen i årevis, men nu vejrer Hong Kong-selskabet Hutchison Whampoa morgenluft. Selskabet har investerer heftigt i 3G net i blandt andet Danmark - hidtil uden udpræget store chancer for at få pengene hjem igen. Men nu mener selskabets bestyrelsesformand, Li Ka-shing, at Hutchison Whampoa nærmer sig break-even hvad 3G-investeringerne angår. Det skriver Reuters.

Det har ellers været ualmindelig dyrt for den stenrige Hong Kong-kineser at møve sig ind på mobilmarkederne en stribe lande verden over, herunder Australien, Danmark, England, Hong Kong, Italien, Irland, Macau, Sverige og Østrig. Dels har det været yderst bekosteligt at købe licenserne til 3G-frekvenserne, og dels har '3' i de respektive lande både skullet opbygge mobilnet og mobilselskaber.

Det er sket samtidig med, at mobilpriserne er styrtdykket i store dele af verden. Hutchison Whampoa har dog profiteret af, at mobilt bredbånd for alvor har taget fra som teknologi. Her har '3' haft en fordel, fordi selskabet i forvejen havde veludbyggede 3G-net.

I Danmark har '3' længe haft gevaldigt ondt i bundlinjen, men salget af mobilt bredbånd går så godt, at 3 allerede har noget break-even herhjemme. Der er dog fortsat et stykke vej, før pengene til investeringer i net og frekvenser er hentet hjem - også selv om '3' er markedsledende på mobilt bredbånd.

Globalt måtte Hutchison Whampoa tage et drag over nakken med 33 procent fald i overskuddet i årets første halvår, men selsabet melder selv om lysere udsigter for andet halvår.

Selskabet har en masse andre aktiviteter end blot 3G-telefoni, og samlet set endte selskabet i et overskud på 738 mio. dollars i første halvår. 3G-forretningen trak ned.