29 miljøbusser klar i København

Arriva har fået miljørigtige busser, der er indsat på seks københavnske ruter - fortrinsvis på Amager.

29 miljørigtige bybusser har holdt deres indtog i den københavnske trafik. Det er svenske Scania, som har leveret busserne til busselskabet Arriva.

De nye miljøbusser er af typen Scania OmniLink, der er udrustet med Scanias grønne 230 hk EEV-motor.

Bussernes fornemme miljø- egenskaber er blandt andet opnået ved hjælp af et effektivt partikelfilter i udstødningen, og dermed opfylder busserne de såkaldte EEV-miljøkrav (enhanced environment friendly vehicle), der er endnu skrappere end de Euro 5-krav, som trafikselskabet Movia ellers kræver for nye busser.

Busserne har hver plads til 33 siddende og 32 stående passagerer, og de er som nogle af de første på det danske marked udrustet med alko-lås, som chaufføren skal puste i, inden bussen kan startes.

Amager og Ryvang

Otte af de nye Scania-busser er indsat på linje 40 og stationeres på Arrivas busanlæg i Ryvang på Østerbro, mens de resterende 21 busser skal køre på de klassiske Amager-linjer 30, 32, 33, 36 samt 75.

De stationeres på Arrivas busanlæg på Amager. De otte busser, som stationeres på Arrivas Ryvang-anlæg, skal vedligeholdes og serviceres af Arriva selv, mens Arriva har tegnet servicekontrakt hos Scania-forhandleren Scania Biler A/S i Ishøj på de resterende 21 busser.

Movia (det tidligere HUR og HT) har ansvaret for størstedelen af den kollektive bus- og lokaltogtrafik i Østdanmark og er Danmarks største trafikselskab. Arriva er et britisk trafikselskab, der har vundet flere EU-licitationer på kørsel med bus og tog i Danmark.