270.000 kunder får gratis bredbånd

Telenor vil have danskerne i gang med at gå på nettet, når de er på farten. Derfor får alle bredbåndskunder med privat- eller erhvervsabonnement nu et halvt års gratis prøvetid.

Omkring 171.000 privatkunder og 100.000 erhvervskunder vil få besked fra Telenor om gratis mobilt bredbånd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle omkring 270.000 privat- og erhvervskunder med bredbånd hos landets næststørste teleselskab, Telenor, får det næste halve år mulighed for helt gratis at afprøve internettet på farten.

Telenor vil for at få gang i brugen af mobilt bredbånd tilbyde gratis adgang overalt i Danmark fra enhver bærbar computer, der blot skal udstyres med et ligeledes gratis mobilmodem på en USB-nøgle, hvorefter man kan gå på nettet, læse og sende post m.m. fra sommerhuset, toget, bilen (dog ikke førersædet!) eller bussen.

»Telenor vil vokse ved i stigende grad at tilbyde kunderne produkter på tværs. Dette er første synlige bevis. Samtidig vil vi også hellere belønne vore loyale kunder i stedet for at bruge rigtigt, rigtigt mange penge på at få nye kunder, og endelig er mobilt bredbånd et vækstområde. Derfor er det essentielt for os at få en fair andel af markedet - især når vi lige har investeret to-tre milliarder kroner i at udbygge nettet. Mange kunder er stadig usikre, så dette er en rigtigt god måde at skubbe dem i gang på. Vi tror, at mobilt bredbånd et langt stykke hen ad vejen vil være et supplement til fast bredbånd,« siger Peter Berg, direktør for Telenors privatkunder.

Omkring 171.000 privatkunder og 100.000 erhvervskunder, som alle har bredbåndsforbindelse hos Telenor, vil fra denne uge modtage et brev eller en besked med tilbuddet. De kan vælge at få en mindste forbindelse med en hastighed på op til en megabit i sekundet og en gigabytes dataforbrug på en måned gratis i et halvt år, eller vælge mellemløsningen på op til to Mbit/sek. og 10 GB dataforbrug for 99 kroner om måneden eller den store løsning på op til 3,6 Mbit/sek. og 10 GB data om måneden for 149 kroner.

Det er halv pris på betalingsmodellerne, og i alle tre tilfælde vil man kunne fortsætte til halv pris, når det halve år er gået. Her koster den mindste udgave så 49 kroner om måneden.

20.000 solgte hver måned
1. januar 2009 havde 302.000 abonnement på mobilt bredbånd i Danmark. Det er 45 procent flere på et halvt år, og det er netop mobilt bredbånd, som sikrer teleselsskaberne vækst.

I dag er 15 procent af alle danske bredbåndsforbindelser mobile, og inden nytår ventes omkring 600.000 danskere at have en mobil bredbåndsforbindelse.

Ifølge teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult, køber mellem 18.000 og 20.000 danskere hver måned et mobilt bredbåndsabonnement, senest ofte med en bærbar mini-PC som en del af købet.

Telenor sætter ifølge Peter Berg ti master op om ugen og dækker nu de 100 største byer samt sommerhusområder i Nordsjælland, Nordjylland og på Falster samt færgelejer og togstrækninger med mobilt bredbånd.

»Vi kan jo se, hvor folk forsøger at komme på nettet. Meget få har behov for at sidde på en mark med en landmand i baggrunden. Mobilt bredbånd er meget af et storbyfænomen, hvilket er fuldstændigt samme billede, som man ser i Sverige og Norge,« siger Telenor-direktøren. Telenor, der er norskejet og Nordens næststørste teleselskab, regner med inden nytår at have skruet op for maksimumhastigheden i hele mobilnettet til 7,2 Mbit/sek. Hastigheden afhænger af, hvor langt der er til nærmeste mobilmast, og hvor mange der samtidig bruger forbindelsen.