265.000 kr. i bonus til tinglysningsdirektør

Adam Wolf, direktør for Domstolsstyrelsen og dermed øverste chef forden digitale tinglysning, har over de sidste tre år fået mere end en kvart million i bonus for sin indsats. Formand for Domstolsstyrelsen forsvarer bonusordningen.

Tinglysningsretten i Hobro Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens mange almindelige borgere er havnet i store økonomiske problemer på grund af forsinkelserne med den digitale tinglysning, har Domstolsstyrelsens direktør Adam Wolf fået tusindvis af kroner i bonus hen over de sidste tre år.

Det er Computerworld, der har gravet oplysninger om Adam Wolfs løn frem, og som kan berette, at direktøren fik bonusser på 100.000 kroner i 2007, 75.000 kroner i 2008 og 90.000 kroner i 2009. Dertil kommer den almindelige årsløn på 1.2 mio. kr.

Læs også: S: Absurd tinglysningsbonus

En lønpose, som forsvares af Domstolsstyrelsens bestyrelsesformand Niels Grubbe.

"De seneste tre års vederlag er givet på grundlag af en særlig indsats på Domstolsstyrelsens samlede område år for år. Der er tale om vederlag, der i hvert af de tre år er på knap 90.000 kroner i gennemsnit. De skyldes min vurdering af den meget store indsats, som Adam Wolf har ydet på hele Domstolsstyrelsens indsatsområde," siger Niels Grubbe i en pressemeddelse.

I kølvandet på implementeringen af den digitale tinglysning har problemer for advokater, huskøbere og andre, der skulle bruge systemet, hobet sig op, og beregninger fra Dansk Byggeri har tidligere påpeget, at problemerne har kostet op imod en milliard kroner i tab.

Læs også: Regeringen var advaret om tinglysningskoks

Niels Grubbe påpeger dog, at der har i de pågældende år været betydelige og vanskelige opgaver i forbindelse med gennemførelsen af hele domstolsreformen, og den digitale tinglysning er kun en del af det. Udover tinglysningen er der bl.a. gennemført betydelige organisatoriske, personalemæssige og bygningsmæssige omstruktureringer, da antallet af byretter blev reduceret fra 82 til 24.

"Det er min opfattelse, at Adam Wolf har ydet en meget stor og dygtig indsats, og det er baggrunden for fastsættelsen af vederlagenes størrelse. Jeg ved, at hele bestyrelsen deler min bedømmelse af Adam Wolfs indsats," siger bestyrelsesformand Niels Grubbe.