26 Coop-butikker siger nej tak til Coops egen økologikampagne

Så er den gal igen. Der er uro på de indre linjer i Coop. 26 Coop-butikker har valgt at undsige topledelsen med en modkampagne.

Øko-afdeling i Super Brugsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et mindre oprør ulmer i en del af den store dagligvarekoncern Coop.

I Sønderjylland har 26 Coop-butikker nemlig valgt at gå sammen med den lokale landboforening og indrykke annoncer med budskabet: »Coops skræmmekampagne, nej tak«.

Det skriver Finans.dk.

Dermed går de 26 Coop-butikker stik mod Coops ledelses egen satsning og kæmpe kampagne for økologi.

Annoncerne er nemlig en reaktion på den økologikampagne, som Coop har udarbejdet sammen med Danmarks Naturfredningsforening. Samtidig er Coops medlemsblad Samvirke kommet ud i butikkerne med et ni sider langt tema, hvor overskrifterne er: »Pesticider, det fik vi også i går« og »Sprøjtegift er hverdagskost«. Artiklerne ledsages af billeder af personer, som spiser grøntsager iført beskyttelsesdragter, handsker og gasmasker.

Kampagnen, som skal køre hele oktober, er indledt med annoncer under overskriften »I dag kan du blive fri for sprøjtegift. Gør din oktober til økotober«.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Foto: classic.samvirke.dk/magasin/.

I forbindelse med Samvirkes forside og Coops kampagne førte det til vrede i dele af landbruget.

»Deres opførsel er fuldstændig utilstedelig. De fører en skræmmekampagne, som skal drive alle forbrugerne i en bestemt retning. Kampagnen dæmoniserer helt almindelige danske landmænd, som fremstiller nogle af verdens bedste og reneste fødevarer. Coop er gået langt, langt over stregen, og min klare opfordring er, at man skal boykotte kædens butikker,« fortalte Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug til Finans.dk i forbindelse med udgivelsen af magasinet.

Konflikten mellem Coops ledelsen og de 26 købmænd er blot den seneste kontrovers i koncernen, der de seneste år under Peter Høgsteds ledelse hare gennemgået mange forandringer. Det har ført til store frustrationer i organisationen.

Fronterne er nu trukket så hårdt op, at Coops formand, Lasse Bolander, i september modtog et brev fra en række centrale personer i brugsforeningen med en opfordring til at fyre Peter Høgsted. De kan eller vil ikke acceptere strategien for de kommende tre år, som i netop denne periode bliver fremlagt og diskuteret i Coop-systemet.

Læs en større analyse om opgøret der ulmer i Coop.