26 banker i risikozonen

26 danske, færøske og grønlandske banker overskrider mindst en af de fem grænseværdier, som Finanstilsynet har opstillet i den såkaldte tilsynsdiamant, der skal afsløre de banker, hvis bankdrift sker med forhøjet risiko.

Amagerbanken på Amagerbrogade d.16.august 2010-- Der er ingen kanin i hatten ved Amagerbankens ekstraordinære generalforsamling tirsdag. Banken kan ikke præsentere en storinvestor, der er parat til at skyde en stor sum penge ind i banken. Det fremgår af bestyrelsens bemærkninger i forbindelse med generalforsamlingen. Se RB 17.08.2010 10:36. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2010) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syv af de 26 banker overskrider to af grænseværdierne, mens fire banker; Amagerbanken, Eik Bank, Max Bank og Århus Lokalbank overskrider tre af de fem grænseværdier.

Det skriver dagbladet Børsen.

Læs også: Ugens finte: Sælg aktier i Amagerbanken

Det er nyhedsbrevet Bankinfo, der i samarbejde med den uafhængige bankanalytiker Bjarne Jensen fra BJ Consult, der har testet 56 danske, færøske og grønlandske pengeinstitutter ud fra de grænseværdier, som er opstillet i tilsynsdiamanten. Analysen tager udgangspunkt i nøgletal fra bankernes regnskaber for 2009.

»Jeg er meget overrasket over, at hele 27 (26 banker, red.) banker ikke lever op til samtlige grænseværdier. Med denne målestok kan aktionærerne og offentligheden nu kigge de enkelte bankers regnskaber efter og konstatere, om banken efter Finanstilsynets vurdering drives med forhøjet risiko,« siger Susanne Lindø, Bankinfos chefredaktør.

Læs også: Stor sandsynlighed for at Amagerbanken overlever

De 26 banker på listen er samtidig også stort set alle at finde i bunden af den risikovurdering af 99 banker, som dagbladet Børsens i samarbejde med analysefirmaet Niro Invest offentliggjorde i sidste uge.