245.000 så på computerspil

Europas største messe for computerspil viste ikke tegn på, at det går dårligt for spilbranchen.

Foto: Ina Fassbender
Skal man tro, hvad man ser, er der ikke de ringeste tegn på krise i computerspilbranchen. 245.000 besøgende lagde vejen forbi, da Europas største messe for computerspil, GamesCom, forleden blev afviklet i den tyske by Köln.

Messen fra 19. til 23. august i Koelnmesse trak 17.000 branchefolk og 245.000 almindelige forbrugere til. Computerspilbranchen er vokset og vokset og omsatte det forgangne halve år for 650 millioner euro (4,8 milliarder kroner). Men hvor spilproducenterne troede, at de skulle leve højt på, at folk på grund af finanskrisen blev hjemme og derfor havde behov for noget at underholde sig med, er salget måned for måned gået tilbage på det vigtige, amerikanske marked.

Håber på bedre tider
»Under de nuværende omstændigheder handler det sandelig om at få de mennesker, som ikke tidligere har været tiltrukket af spil, til at spille,« siger Ed Barton, analytiker hos London-firmaet Screen Digest, til nyhedsbureauet Reuters.

Et af verdens største spilfirmaer, Electronic Arts, forventer da også bedring i Europa i andet halvår af i år. Salgstallene skal blandt andet løftes af, at de såkaldte spillekonsoller - som Nintendos Wii, Microsofts Xbox 360 og Sonys Playstation - oftere og oftere kan betjenes uden den traditionelle betjeningsenhed men derimod gennem fagter. Det betyder ifølge analytikerne, at nye spillere kommer til.

458 firmaer fra 31 lande deltog på messen og fyldte de 120.000 kvadratmeter udstillingsareal.

Næste GamesCom holdes i Köln igen i 2010, den 18.-22. august.

De bedste spil
Publikum kårede de bedste spil i de forskellige kategorier, nemlig:

StarCraft II - Wings of Liberty (bedste spil på messen overhovedet)

Uncharted 2: Among Thieves (konsolspil)

The Legend of Zelda: Spirit Tracks (mobilspil)

Aion (onlinespil)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC-spil)

Mario and Sonic at the Winter Olympics (familiespil)

Se billederne fra messen