23 danske banker tjener for lidt

Finanstilsynet har været på besøg hos 23 danske banker, der tjener for lidt til at holde forretningen kørende på lang sigt, og bedt dem om en plan for, hvordan udviklingen skal vendes.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

Tilsynet har taget fat i 23 banker, der kæmper med en svag basisindtjening, og bedt dem om at forklare, hvordan udviklingen skal vendes og forretningen styrkes.

- Vi er bekymrede for de institutter, der ligger med en svag basisindtjening. Hvis man ikke kan tjene til et overskud, der kan dække nedskrivningerne, og forrente den kapital, man har, så overlever man ikke på sigt, siger Finanstilsynets kontorchef Anders Balling til Jyllands-Posten.

Af de 23 banker har de 12 af dem et underskud på basisindtjeningen og er særligt i farezonen, og især de mindste danske banker er i farezonen. Så selvom det drejer sig om 23 af 90 danske banker, så udgør deres aktiver blot 2,4 pct. af den samlede sektor.

Ifølge bankekspert og seniorrådgiver Lars Krull skal bankerne først og fremmest vende udviklingen ved at sænke omkostningerne, og tilpasse modellerne til deres indtjening, skriver Jyllands-Posten.