227.000 kr. for 20 år gammelt computerspil

Computerspillet Stadium Events fra 1987 blev for nylig solgt på Ebay for imponerende 227.000 kr.

Her et andet af de gamle spilcomputer, Space Invaders.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er sket kvantespring indenfor computerspil siden 1987. Grafik, gameplay og multiplayer-muligheder er blevet forbedret adskillige gange i computerspilsindustrien, der i samme periode er vokset til en global milliardforretning større end Hollywood og filmbranchen.

Alligevel kan gamle computerspil være mere værd end du aner. Sjældne udgaver af gamle spil kan få samlere til at betale enddog meget store summer for computerspil.

Det er spillet Stadium Events er lysende bevis på. Ifølge cnn.com er det verdens dyreste computer-spil, idet en mand fra staten Kansas i USA i februar solgte spillet for 41.300 dollar svarende til omkring 227.000 kr. på Ebay.

Det blev oprindelig sat på markedet af Bandai i 1987 som et af de få spil, der var designet til at spille på fitnessmåtte. Siden overtog japanske Nintendo retten til spillet, der blev omdøbt til World Class Track Meet.

For at undgå misforståelser trak Nintendo samtidig Stadium Events tilbage fra markedet og destruerede de tilbageværende kopier. Derfor er spillet i dag ekstremt sjældent og det anslås, at der kun findes mellem 10 og 20 kopier af spillet i verden.