22/01-2007: Flere stress-midler på vej

Virksomheden bag det første danske stress-middel er på vej med flere produkter af slagsen.

Relaxin er navnet på det første - og foreløbig eneste - danske middel, der bliver markedsført mod stress på store helsides-annoncer i dagbladene i øjeblikket.

Men det bliver ikke ved med at være det eneste, hvis det står til producenten bag Relaxin, Esbjerg-virksomheden Mezina A/S.

"Det er ikke det eneste produkt, vi kommer med af denne her type. Det vælter ind over os med nyt på området fra USA. Mange interesserer sig for det det og forsker i det," fortæller administrerende direktør i Mezina A/S, Claus Gleerup.

Der findes allerede et hav af midler mod stress i udlandet, fortæller han til Business.dk.

"Det siger næsten sig selv. I USA findes der produkter mod alt. Humlen er, at du er nødt til at finde et produkt, der virker," siger Claus Gleerup.

Han mener, at branchen har bevæget sig fra at være omgivet af mystik og enkeltmandsvirksomheder til at være mere accepteret.

For et år siden etablerede de ni største danske producenter af kosttilskud, naturlægemidler og stærke vitamin- og mineralpræparater brancheorganisationen Nutraceutisk Industri.

De ni virksomheder omsætter for mere end 1,7 milliard kroner om året og dækker omkring 80 procent af omsætningen i hele branchen. Heraf eksporteres for mere end én milliard kroner.