22/01-2006: Bavarian-ordre trækker fortsat ud

Ledelsen i Bavarian Nordic kan håbe på, at investorerne tror på det gamle ordsprog om, at intet nyt er godt nyt. Milliardordren på koppevaccinen fra de amerikanske myndigeder trækker stadig ud.

Men IR-chef i Bavarian Nordic, Rolf Sass Sørensen er ikke nervøs for at investorerne mister tålmodigheden.

"Jeg tror, den stabilitet man på det seneste har set i aktiekursen på et højt niveau er udtryk for, at der er en begrundet forventning om, at ordren kommer inden for en overskuelig fremtid, og at det derfor ville være dumt at sælge aktien nu," siger han til Jyllands-Posten.

For godt 14 dage side sagde administrerende direktør Peter Wulff til Business.dk, at han betragtede det som, at Bavarian Nordic var i den afsluttende forhandling med de amerikanske myndigheder. Det gælder stadig fortæller Rolf Sass Sørensen til Jyllands-Posten.

"Det er fortsat vores opfattelse, at myndighederne er i gang med sagsbehandling af de sidste oplysninger, men hvor lang tid det tager - tre uger eller tre måneder - kan jeg ikke sige," siger han.

Før jul bad de amerikanske myndigheder om yderligere dokumentation fra Bavarian Nordic, og det er det, som får ordren til at trække ud, ifølge den danske biotekvirksomhed. Men myndighedernes grundighed kan være en fordel på længere sigt, mener Rolf Sass Sørensen

"Den grundige sagsbehandling vil på længere sigt være en konkurrencemæssig fordel for os, for det gør det efterfølgende vanskeligt for andre at komme ind på markedet," siger han til Jyllands-Posten.