205 danske Shell-tankstationer får ny ejer

Den irsk ejede energivirksomhed DCC Holding har op til påske købt 205 danske servicestationer, der vil blive drevet videre under det velkendte Shell-brand.

Den irsk ejede energivirksomhed DCC Holding har op til påske købt 205 danske servicestationer, der vil blive drevet videre under det velkendte Shell-brand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Energikoncernen DCC Holding køber store dele af Shell i Danmark, oplyser DCC onsdag.

Opkøbet omfatter også Shells forretning for diesel- og fyringsolie til erhvervskunder, Shells kortforretning inkl. euroShell-kort og salget af flybrændstof til lokale og internationale flyselskaber i danske lufthavne.

»Købet af det omfattende stationsnetværk, som vi driver videre under Shell-skallen, og Shells erhvervsforretninger udbygger markant vores forretning i Danmark. Vi bliver nu en af de førende energivirksomheder her i landet. Opkøbet afspejler vores irske moderselskabs strategi om at udbygge tilstedeværelsen på markedet for servicestationer i Europa og bygger videre på nylige opkøb af stationsnetværk i både Sverige og Frankrig,« siger Christian Heise, adm. direktør i DCC Holding A/S og DCC Energi.

Aftalen er indgået med Couche-Tard og er led i det samlede salg af Shells danske forretning. DCC Holdings opkøb skal endeligt godkendes af konkurrencemyndighederne og overtagelsen forventes gennemført i 4. kvartal 2016. Frem til at overtagelsen er gennemført, vil salg af Shells kvalitetsprodukter og driften af servicestationerne fortsætte som hidtil.

DCC Holding trådte ind på det danske energimarked i 2009 med opkøbet af dele af Shells danske forretning. I dag driver DCC Holding en stor energiforretning via salgsselskabet DCC Energi, der sælger brændstof, fyringsolie, smøremidler, naturgas, el, kul og træpiller til over 60.000 kunder i Danmark. Med købet af endnu en stor del af Shell-forretningen bliver DCC Energi hovedleverandør af Shells produkter herhjemme.

DCC Holding er ejet af irske DCC Energy, den førende forhandler af olie og LPG produkter i Europa.