200.000 jobannoncer på et halvt år er »entydig positivt« – men understreger akut problemstilling

Ikke siden 2007 har der været så mange nyopslåede job som i det seneste halve år. Det er godt med høj aktivitet, mener brancheorganisation, men medaljen har en bagside.

Efter genåbningen har der været drøn på arbejdsmarkedet. Virksomhederne skriger på arbejdskraft, og det afspejler sig i nye tal for jobannoncer. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har længe været drøn på arbejdsmarkedet, og det bliver nu understreget af en meget konkret målestok: 200.000 jobannoncer er blevet slået op i løbet af de seneste seks måneder til og med september.

Det viser en ny analyse baseret på udtræk fra Jobindex, som erhvervsorganisationen Dansk Industri har delt med Berlingske. Tallene er de højeste i 14 år.

»Niveauet viser jo, at der er en meget stor aktivitet på arbejdsmarkedet med rekordantal jobopslag lige nu. Det er en fornøjelse, at der er kommet så meget gang i den,« siger Steen Nielsen, vicedirektør og arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Industri.

Ikke siden højkonjunkturen i 2007, lige inden finanskrisen ramte, har der været så mange nyopslåede job. I løbet af foråret og sommeren har antallet af jobannoncer ligget på det højeste niveau i årevis med flere end 30.000 nye stillingsopslag hver måned.

Man skal tilbage til august 2015 for at finde den seneste tilsvarende måned.

Udfordring med rekrutteringer

Mens Steen Nielsen på den ene side kalder de mange nye jobopslag »entydig positivt«, peger han på, at udviklingen på den anden side betyder, at mange stillinger ikke kan besættes. Over halvdelen af virksomhederne har oplevet forgæves rekrutteringer:

»Det er jo rigtig positivt, at der er brug for folk. Men bagsiden af medaljen er jo, at det bliver sværere og sværere for virksomhederne at finde den ønskede arbejdskraft. I værste fald kan det betyde, at virksomhederne ikke kan levere på den efterspørgsel, der er i samfundet.«

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har i september opgjort antallet af forgæves rekrutteringer til 110.000 målt over det seneste halve år. Det er det højeste antal siden foråret 2008.

Ifølge Steen Nielsen er det »endnu mere foruroligende«, at svarene i STARs undersøgelse er indsamlet fra december til maj, hvor virksomhedernes søgen efter nye medarbejdere var på et lavere niveau, end det har været tilfældet de seneste fire måneder.

»Der kan ikke herske nogen tvivl om, at rekrutteringssituationen ude i virksomhederne reelt er endnu værre i øjeblikket, end STARs undersøgelse viser. Vi kan kun gisne om, hvordan det vil få antallet af forgæves rekrutteringer til at skyde i vejret.«