200.000 iPhones solgt i weekenden

Hvad du ønsker… Fredag kom Apples medie-ombruste iPhone på markedet i USA, og weekendens salg tyder på, at Apple-direktør Steve Jobs får sit ønske opfyldt – at Iphone bliver det tredjestørste forretningsområde i virksomheden.

Foto: Scanpix
Siden lanceringen af Iphone i fredags har de amerikanske mobil-kunder købt 200.000 eksemplarer, vurderer analysefirmaet Global Equities Research I San Francisco. Analytikernes forudsigelser lød på, at der ville ryge 50.000 til 200.000 Iphone over disken, når den blev lanceret, og dermed fik analytikerne med de højeste forventninger altså ret, ifølge Bloomberg.com.

Målet med Iphone er, at den bliver lige så populær som Ipod og Apples computere, siger Apples administrerende direktør Steve Jobs, og han forventer at sælge ti millioner af den avancerede mobiltelefon i 2008.

Han regner også med, at Iphone bliver Apples tredjestørste forretningsområde efter iPod og Machintosh computerne, der hver især sælger for ti milliarder dollar om året.

Iphone fås i forskellige versioner, skriver Bloomberg. I butikkerne blev den solgt til 499 og 599 dollar, på nettet var gennemsnitsprisen 740 dollar – hvor den dyreste blev solgt til 12.500 dollar, ifølge online forhandleren Ebay Inc.

Flere af de glade købere må dog være tålmodige med, om de har gjort et godt køb. Hvis man køber Iphone i Apples net-butikker er der nemlig mellem to og fire ugers ventetid på at få den leveret, skriver Bloomberg.