20.000 Tjeep-mobilkunder reddet af konkurrerende teleselskab

Greentel i Randers har overtaget det krakkede mobilselskabs kunder og dermed sikret, at deres telefoner ikke lukkes.

Mobilselskabet Tjeep, der solgte billigere mobilabonnementer mod, at kunderne lyttede til annoncer undervejs, gik fredag konkurs efter blot ni måneder. Fold sammen
Læs mere

Kunderne i det krakkede mobilselskab Tjeep, som slog sig op på billigere mobilabonnementer, hvor man lyttede til annoncer, står ikke uden forbindelse. Mobilselskabet Greentel, der har til huse i Randers, har nemlig overtaget Tjeeps kunder.

»Greentel har sørget for, at alle igen har åbent for telefoni, og at dit nummer ikke bliver lukket mandag den 26/6-17. Telefonen skal genstartes for at virke igen,« skriver Greentel på sit netsted.

Alle kan frit vælge

Greentel har valgt at betale for Tjeep-kundernes abonnement for resten af juni 2017 men oplyser, at hvis man ikke ønsker at flytte med til Greentel, er man fortsat fritstillet og kan skifte til et andet mobilselskab efter eget valg.

Tjeep åbnede i september 2016. Målet var at nå mellem 80.000 og 100.000 kunder på et år, men bestyrelsesformand i Greentel, Poul Tarp, sagde fredag til Ekstra Bladet, at Greentel har overtaget 20.000 mobilkunder.

Tjeeps konkurs blev udløst af likviditetsproblemer.

»Vi har forsøgt at finde nye investorer til Tjeep og har haft mange gode samtaler med potentielle investorer. Desværre nåede vi ikke i hus med ny kapital, og derfor bliver vores telefonforbindelse lukket for udgående opkald i dag, fredag 23. juni 2017,« hed det fredag på Tjeeps netsted om konkursen.

Greentel, som blev oprettet i 2011, er et datterselskab af MobileValue og bruger Telias mobilnet.

Plenti også klar med hjælp

Mobilselskabet Plenti, som i marts 2016 blev lanceret af Onfone- og Mofibo-stifter Morten Strunge og Fullrate-medstifter Peter Mægbæk, tilbød fredag også at komme Tjeep-kunderne til hjælp ved over weekenden at gøre det muligt at flytte til Plenti og hente SIM-kort i Plentis reception i København.

»Tjeep var en iværksættervirksomhed ligesom Plenti med en masse energi og lyst til at ændre markedet, og vi er kede af at se, at en kollega i telemarkedet er gået konkurs,« siger Peter Mægbæk, som er administrerende direktør for Plenti.