20-årig får magten i Flügger

Hovedaktionæren i Flügger har udpeget sin blot 20-årige søn som arvtager til imperiet.

Flügger er en af Nordens førende producenter og distributører af malervarer og har aktiviteter i Danmark, Norge, Sverige, Island, Polen, Tjekkiet og Kina. Fold sammen
Læs mere
I Danmarks største malervarevirksomhed Flügger er et generationsskifte i fuld gang - og endda et stort et af slagsen.

Inden længe runder hovedaktionær Ulf Schnack 75, og selv om han ikke har planer om at trække sig tilbage foreløbig fra den virksomhed, hvor han er koncerndirektør og har været ansat i mere end halvtreds år, har han besluttet at sin yngste søn, 20-årige Sune Dedenroth Schnack, skal overtage magten, skriver Børsen.

Dermed overhaler sønnen sine fire ældre søskende indenom. Flere af dem har taget en tørn i virksomheden, men har ikke ønsket at overtage den, og loddet er dermed faldet på flokkens yngste, der dog først skal afslutte sin uddannelse fra CBS samt prøve kræfter af andre steder i erhvervslivet.

Stor familiemagt

Med 80 procent af stemmerne sidder familien Schnack tungt på magten i den børsnoterede Flügger-koncern - og det er ikke første gang, der sker et generationsskifte.

Før Anden Verdenskrig drev Ulf Schnacks far og farfar virksomheden, der dengang var en filial af Europas ældste farvefabrik med hovedsæde i Hamborg.

I dag sidder Ulf Schnack på 44 procent af aktiekapitalen og er beskæftiget med tapetforretning, efter han i 2007 overlod den daglige ledelse og posten som adm. direktør af virksomheden til Søren P. Olesen, skriver Børsen.

Hos Investeringsbanken SEB Enskilda forventer man, at den dag Ulf Schnack overdrager sine Flügger-aktier til sin yngste søn, vil de øvrige søskende blive kompenseret med et markant udbytte fra selskabet.

- Men de må acceptere, at de ikke får lige så meget som min yngste søn, siger Ulf Schnack.