18/1: Venture-direktør: Det her er svendeprøven

IVS, i dag en del af NorthCap Partners, har for anden dag i træk solgt en virksomhed videre med god fortjeneste.

Mere end syv års ventetid er i den grad slut for venturefonden IVS, det i dag er en del af NorthCap Partners efter fusionen med Bankinvests IT-venturefond.

I går blev Ascio technologies solgt - i dag fik et andet porteføljeselskab Instadia også nye ejere.

To exits på to dage er ikke hverdagskost i venturebranchen - og slet ikke for IVS, der har tørstet efter flotte exits siden Lars Bruhn tog initiativ til at stifte en dansk IT-venturefond i 1999, efter han havde solgt sin virksomhed Bruhn Data for et trecifret millionbeløb til japanske Canon.

"Det er helt klart et gennembrud for os. Det er dejligt, at vi får vist, at vores model den virker, at vi kan bygge virksomheder. Det er jo vores motto . "We are in the business of building businesses". Og når vi så har været med til at udvikle en virksomhed, der er så attraktiv, at en køber vil give en flot pris for den - så er det en cadeau til os," siger Thomas Weilby Knudsen til Business.dk

Følte du, at I var under et stort pres for at levere en god exit?

"Vi har selvfølgelig talt om, at det nu engang er sådan, at vi skal bevise, at vi godt kan levere exits. Nu har vi så vist det. Det siger sig selv, at det her jo er svendeprøven, inden for det vi laver. Men vi har ikke følt så stort et pres, fordi der er en stor del af egene penge med," siger Thomas Weilby Knudsen og henviser til, at IVS har en partnerkreds af entreprenører, der selv har skudt betydelige summer i venturefonden.

Har I så en ny exit klar i morgen?

"Nej, men der kommer nok en mere i det her halvår. Det kan godt gå hurtigere, men man skal aldrig love for meget," siger Thomas Weilby Knudsen.