18/1: Ny dansk IT-virksomhed solgt til udlandet

Instadia er solgt til Nasdaq-noterede Omniture. I går blev nabo-virksomheden Ascio solgt. Venturefonden IVS laver 2 exits på to dage. (Opdateret 14.53)

Instadia, der udvikler og sælger webanalyseværktøjer, får ny ejer i amerikanske Omniture fra Utah i USA, der for et ikke offentliggjort beløb køber den danske iværksætter-virksomhed.

Dermed er det anden dag i træk, at en mindre dansk IT-virksomhed sælges til udlandet. Det er også anden dag i træk, at venturefonden NorthCap Partners, det tidligere iVS, sælger et af sine porteføljeselskaber.

I går gav IVS slip på sit ejerskab i Ascio Technologies, der blev solgt til en engelsk konkurrent for godt 200 mio. kr. Ascio er sjovt nok nabo til Instadia på Islands Brygge i København.

"Vi må desværre ikke oplyse salgsprisen, men det er en rigtig god pris, som vi er meget tilfredse med," siger Thomas Weilby Knudsen, adm. direktør i NortcCap Partners, det tidligere IVS.

IVS sidder på halvdelen af aktierne, mens bestyrelsesformand Tim Frank Andersen havde små 10 pct. af aktierne. Stifterne sad på resten af ejerskabet.

Instadia er stiftet i 2000 af Anders Jørgensen året før dotcom-boblens bristede. Trods svære år med megen modgang har Anders Jørgensen udviklet virksomheden, bl.a. med hjælp fra venturefonden IVS, der kom ind i ejerkredsen i 2002. I 2005 kom gennembruddet med en vækst på mere end 50 pct. i omsætningen.

Selskabet har en stærk position i Danmark, Sverige og Tyskland, mens den nye ejer Omniture er stærke i England, Tyskland og Frankrig.

Instadia har udviklet et webanalyse-værktøj, som kan lave lynhurtige målinger på baggrund af data fra sites, som genererer meget store mængder af sidevisninger. Eksempelvis har Instadia en boligportal i Tyskland, hvor der skal analyseres 5 mia. sidevisninger.

Instadia har 30 medarbejdere.