17 timer og 15 minutter: Emirates sætter ny rekord med historisk lang flytur

Da landingshjulene fra en Airbus A380 onsdag ramte jorden i Auckland, New Zealand, markerede det en milepæl i luftfartshistorien. Forud havde flyet tilbagelagt hele 14.2000 kilometer og været på vingerne uafbrudt i 17 timer og 15 minutter.

Foto: OLLIE DALE

Man kan håbe, at flyselskabet Emirates opererer med et ordentligt entertainment-center i deres Airbus A380-modeller, for det er givetvis blevet sat på prøve mellem tirsdag og onsdag, hvor rejsende mellem Dubai og Auckland, New Zealand, skulle opholde sig intet mindre end 17 timer og 15 minutter i flyet.

Ifølge flysitet airwaysnews.com slår turen flere rekorder: Først og fremmest den tilbagelagte distance på hele 14.200 kilometer, og som en naturlig konsekvens af det måtte kan passagerne om bord prale af at være dem, der har opholdt sig længst tid på et fly i kommerciel sammenhæng.

Den direkte rute mellem Dubai og Auckland vækker glæde hos New Zealand, hvor transportminister Simon Bridges konstaterer, at det lidt afsides ø-rige bliver endnu bedre forbundet med omverden.

»Direkte forbindelse vil opmuntre til mere handel og turisme mellem vores to lande ved at tilbyde flere valg til passagerne og godstransportører,« siger han ifølge AFP.

Den hidtidige rekord havde australske Qantas for med selskabets rute mellem Sydney og Dallas i USA, hvor en Airbus A380 har fløjet godt 13.800 kilometer mellem de to byer.

Rekorden kommer dog med al sandsynlighed ikke til at stå specielt længe, men det holder ærgrer næppe Emirates. Det er nemlig en af selskabets nye ruter, der ventes at komme til at trumfe den dugfriske rekord. Senere på måneden åbner Emirates en rute mellem Dubai og Panama City, og her ventes flyvetiden at vare 17 timer og 35 minutter.

»Med assistance fra klog teknologi og god planlægning, vil passagerne nå deres destination hurtigst muligt,« lyder det fra Emirates om den nye rute ifølge AFP.