16 mand ransager Mærsk-toppens kontorer

EU-Kommissionens udsendte gransker Mærsks kontorer, PCer og mødereferater i jagten på beviser for overtrædelser af konkurrenceloven.

Lige nu arbejder et hold af Kommissionens udsendte på at endevende Maersk Lines hovedkontor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A. P. Møller - Mærsk har stillet to mødelokaler til rådighed for EU-Kommissionens 16 mand store hold, der i disse dage endevender kontorer, computere og dokumenter for at undersøge mulige overtrædelser af konkurrencelovgivningen.

Christian Kledal, der er juridisk chef i A.P. Møller - Mærsk, venter, at de uventede gæster vil blive et par dage endnu.

"Som forventet og normalt i forbindelse med denne slags undersøgelse, så besøger Kommissionens medarbejdere kontorer i Maersk Line, inklusiv topledelsens, hvor de undersøger PCer, gennemlæser og efterfølgende indsamler dokumenter som de anser for relevante, som for eksempel mødereferater", skriver han i en mail til Business.dk.

Razziaen, der blev indledt tirsdag, hvor to politibetjente mødte op på Esplanaden med en dommerkendelse, har til formål at undersøge rederiets rolle i eventuelle overtrædelser af europæisk konkurrencelovgivning. Samme dag fik også det franske rederi CMA CGM og tyske Hapag-Lloyd også overraskende besøg fra myndighederne.

Mærsk risikerer en bøde på maksimalt 31,5 mia. kroner, hvis Kommissionens folk finder nogle ulovligheder. Rederiet har valgt at samarbejde og peger på, at selskabet gør meget ud af, at medarbejderne kender de gældende konkurrenceregler.

"Men det faktum, at Kommissionen foretager en kontrolundersøgelse, betyder ikke, at Maersk Line er involveret i konkurrenceforvridende adfærd, eller at konklusionerne af undersøgelsen er givet på forhånd. Det er dermed også alt for tidligt at spekulere om udfaldet af undersøgelsen, inklusive mulig bødestraf", skriver Kledal videre i mailen.