15 milliarder Apple-apps downloadet

På tre år er Apples App Store blevet en enorm succes. Nu strides Apple med Amazon om retten til udtrykket.

Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT-virksomheden Apple siger, at der indtil dato er blevet downloadet flere end 15 milliarder applikationer - altså småprogrammer - til iPhone, iPad og iPod Touch. Firmaet i Californien siger også, at dets App Store har flere end 425.000 gratis og betalte applikationer på hylderne.

De 15 milliarder hentede applikationer ligger nu på de 200 millioner Iphones, iPads og iPod Touch, der er i brug over hele kloden. Over 100.000 applikationer er alene blevet udviklet til iPaden, oplyser Apple.

- I løbet af kun tre år er den banebrydende App Store vokset til at blive en af de mest spændende og succesfulde handelssteder i hele verden, siger Apples vicekoncerndirektør, Philip Schiller, i en pressemeddelelse.

Apple siger, at selskabet til dato har betalt udviklere og applikationsprogrammører over 2,5 milliarder dollar (13 milliarder dollar).

Apple, der introducerede dets App Store i juli 2008, ligger for tiden i strid med online varehusgiganten Amazon om brugen af udtrykket app store.

Amazon tilbyder programmer til smartphones og tablet-pc'er, som benytter Googles styresystem Android i dets Amazon Appstore for Android. Apple vil have slæbt Amazon for retten for brugen af udtrykket app store.

En dommer nægtede onsdag efter krav fra Apple at nedlægge øjeblikkeligt forbud mod Amazons brug af udtrykket.

Hun medgav, at Apple har ført bevis for, at selskabet har brugt mange penge på at markedsføre udtrykket og at levere apps. Men det er ifølge dommeren også bevist, at app store også er brugt af andre selskaber om steder, hvor man kan downloade applikationer.