140 piloter forlader Ryanair til fordel for Norwegian

Det norske flyselskab Norwegian virker som en magnet på Ryanair-piloter. Indtil nu har 140 piloter i år forladt Ryanair for i stedet at flyve for Norwegian, skriver det norske webmedie E24.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg kan bekræfte, at omkring 140 piloter er gået fra Ryanair til Norwegian i år - både til den nye base i Dublin og andre baser i Europa,« siger kommunikationsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen, Norwegian Air Shuttle.

Norwegian har i år ansat i alt 400 piloter, og Ryanair har altså leveret lidt over en tredjedel af de nye piloter til den norske rival, som Ryanairs stifter og ejer, Michael O'Leary, tidligere på ugen opsigtsvækkende påstod ville løbe tør for penge i løbet af fire-fem måneder.

Ifølge Lasse Sandaker-Nielsen er Norwegian i stor global vækst og tilbyder samtidig konkurrencedygtige lønvilkår, som har tiltrukket de nye piloter.

»Bliver du en del af koncernen, vil du få mange muligheder for at flyve til andre dele af verden. Specielt er muligheden for at flyve langdistanceflyvninger attraktiv for mange piloter,« siger han.

Norwegian meddelte tirsdag, at selskabets passagertal er i kraftig vækst. I august transporterede selskabet knap 3,3 millioner passager, hvilket er 14 pct. mere end samme måned året før. Det var et plaster på såret efter juli-tallene, som ikke levede op til forventninger. Halvårsregnskabet fra Norwegian i juli var heller ikke godt, hvilket sendte aktien ned med 9 pct.

»Vi har haft betydelige ekstraomkostninger til indleje af fly, høj oliepris og passagerafgiften i Norge, hvilket har haft en negativ effekt på resultatet,« lød forklaringen fra koncernchef Bjørn Kjos.