1,4 milliarder bruger nu Android

Googles mobilstyresystem har fået 400 millioner nye brugere på et år og dominerer nu aldeles.

Androids markedsandel er på verdensplan på omkring 83 procent på smartphoneområdet og 66 procent på tavle-PC-området. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er gået frem med stormskridt, siden internetgiganten Google i 2005 købte mobilstyresystemet Android. Nu er der 1,4 milliarder aktive brugere af det.

Fire ud af fem nye smartphonetelefoner kommer fra fabrikkerne født med Android, som også bruges på tavle-PCer og senest desuden på nyere fladskærmsfjernsyn fra blandt andre Philips og Sony, og ifølge den nyudnævnte topchef for alle Googles internetaktiviteter, Sundar Pichai, har antallet af Android-brugere nu rundet 1,4 milliarder - eller 400 millioner flere siden maj 2014.

Androids markedsandel er på verdensplan på omkring 83 procent på smartphoneområdet og 66 procent på tavle-PC-området. I Danmark kommer 61 procent af alle smartphonetelefoner og 51 procent af alle tavle-PCer, viser tal fra analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt.

I Indonesien og Vietnam er antallet af Android-brugere ifølge Google fordoblet på et år. Her er mobilmarkederne endnu ikke så mættede, så mange får nu deres første smartphonetelefon i hånden, hvor det i f.eks. Vesteuropa og Danmark er meget svært at finde nogen, der ikke allerede har en mobiltelefon.

Android er den altafgørende brik i Googles strategi for at sikre sig fortsatte annonceindtægter, efterhånden som trafikken skifter fra PCer til mobilt udstyr. Google henter størstedelen af sine indtægter fra netop annoncesalg, og med kontrollen over Android kan Google få et endnu dybere kendskab til den enkelte bruger.

Både EU og USA har kastet sig over at undersøge påstande om, at Google udnytter Android til at fremme sine egne tjenester og sikre, at alle mobilproducenter skal lægge genveje til dem på fremtrædende pladser på telefoner og tavle-PCer med Android. Konkurrencemyndighederne ser deri en fare for, at Google holder konkurrenterne ude.