12/01-07: Syddansk Universitet åbner campus i Second Life

Nyeste afdeling under Syddansk Universitet er digital og ligger i den virtuelle verden Second Life.

Coca-Cola, Disney, Sony og Reebook er blandt de virksomheder, der har åbnet en filial i den virtuelle verden Second Life. En række danske virksomheder er også med på forsøgsstadiet - og nu har Syddansk Universitet - som det første europæiske universitet - åbnet en afdeling i det digitale univers.

- Som flercampus-universitet er Syddansk Universitet vant til at være fysisk repræsenteret i flere byer - Odense, Sønderborg, Kolding, Esbjerg, Slagelse og København. Derfor har det været helt naturligt for os at udnytte de nye muligheder i Second Life til også at åbne en virtuel campus, fortæller IT-chef Hans Kruse Christiansen.

- Second Life åbner op for en række nye muligheder for at kommunikere med vores brugere. Derfor har vi visioner om, at man skal kunne møde og bruge os på mange forskellige niveauer. I første omgang har vi købt noget jord og bygget et hus, og det er meningen at vi vil udvide, så vi med tiden kan benytte os af flere af de muligheder, universet giver for at synliggøre sig, siger han.