12.000 e-bøger klar til børn

Forlag satser stort på at få børn til at læse digitale bøger.

Forlaget Barnes & Noble, som står bag Nook-e-bogslæseren, er nu klar med den største, digitale børnebogssamling. Foto: Kevin Lamarque, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børn skal lære at lære bøger på en skærm og ikke kun på papir. Derfor lancerer det amerikanske udgiverselskab Barnes & Noble nu den formentlig største digitale børnebogssamling på hele 12.000 e-bøger.

Barnes & Noble står bag e-bogslæseren Nook, som konkurrerer med blandt andre Sonys Reader, Amazons Kindle, Samsungs Galaxy Tab og Apples iPad om at blive den foretrukne skærm til litteraturlæsning.

For de 3-8-årige

Nook Kids-samlingen henvender sig til børn på tre til otte år og rummer både billedbøger, noveller og en række klassiske historier. Flere vil komme til over de kommende måneder, eftersom forlaget har indgået aftale med 15 børnebogsudgivere, som vil udvikle særlige digitale udgaver af deres kendte titler.

Alle bøgerne kan købes på nettet på Barnesandnoble.com og kan snart også læses på f.eks. Apples iPad via et særligt Nook Kids-program, skriver New York Times.

Barnes & Noble har sat 140 millioner dollars af til sin digitale satsning frem til april 2011 for at blive en markant spiller på e-bogsmarkedet.

Frygt for at ende som computerspil

Det har ikke været nogen nem opgave at overtale forfattere, illustratorer og udgiver til at deltage. Mange frygter, at bøgerne ender som noget à la et computerspil.

Barnes & Nobles e-bogslæser Nook findes endnu kun med sort/hvid skærm, hvilket ikke er så attraktivt for de unge. Forlaget ventes derfor snart at annoncere en udgave med farveskærm.