115 millioner kr. ruller ind på kontoen hos Danfoss' topledelse

Den sønderjyske industrikoncernen Danfoss' stak i 2016 af fra konkurrenterne, og det bliver den tre mand store direktion med Niels B. Christiansen i spidsen belønnet for med en rekordstor bonus.

niels b. christiansen Fold sammen
Læs mere

Selvom markedet for industrikomponenter ikke lige frem er blomstrende i øjeblikket, lykkedes det ifølge Danfoss årsregnskab for 2016 at hive en omsætningsvæskt på fire pct. til 39,2 mia. kr. hjem.

Det skal ses på baggrund af, at de nærmeste konkurrenters omsætning ifølge Danfoss' analyser faldt med omkring fire pct., hvilket betyder, at den sønderjyske familiekontrollerede virksomhed på en række punkter er stukket af fra konkurrenterne og har vundet markante markedsandele.

Samtidig fastholdt topledelsen som lovet samme indtjeningsmargin som året før til trods for opkøb og massive investeringer i digitalisering.

Den slags resultater skal selvfølgelig belønnes, og hos Danfoss er det ikke gjort med en et klap på skulderen fra bestyrelsesformanden og et guldur.

Danfoss' topledelse får ifølge årsregnskabet, som blev offentliggjort torsdag, en  rekordstor bonus på 74 mio. kr. mod 59 mio. kr. sidste år.

Samlet kan de tre medlemmer af direktionen, topchef Niels B. Christiansen, CFO Jesper V. Christensen og COO Kim Fausing, glæder sig over, at deres arbejdsindsats i 2016 har indbragt dem, den nette sum af 115 mio. kr. I 2015 lød beløbet på 99 mio. kr.

Præcist, hvordan fordelingen er mellem de tre topdirektøren, er ikke oplyst, men et forsigtigt skøn er, at Niels B. Christiansen løber med omkring halvdelen af puljen, og det gør ham formentlig til landets bedst lønnede topchef.

Det er jo meget store beløb, der efterhånden løber ind på jeres konti. Hvad bruger I dog alle de penge til? Har I gang i en masse hemmelige investeringer?

»Ha, ha. Nej. Jeg kan kun tale for mig selv, og jeg har en meget simpel privatøknomi,« siger Niels B. Christiansen over telefonen fra Danfoss' hovedkontor uden for Nordborg på Als.

Kan du forstå, hvis almindelige mennesker synes, det er en meget høj løn, og stiller spørgsmål ved, om det virkelig kan være fortjent?

»Det er noget, hver enkelt skal vurdere for sig selv. Men jeg håber, at man kan se sammenhængen mellem, de resultater vi har skabt i 2016 og den bonus, vi får. Vores bonus afspejler jo blandt andet, hvordan vi rammer med resultaterne,« siger Niels B. Christiansen.