100.000 kongresgæster ventes i København i 2016

2016 kan blive et rekordår for København målt på antallet af kongresgæster. Op mod 100.000 personer ventes at slå vejen forbi hovedstaden med det ærinde, og det har flere positive sideeffekter i form af job og økonomisk vækst.

Foto: David Leth Williams. Bella Center er et af de steder, der nyder godt af de mange kongresgæster.
Læs mere
Fold sammen

Der kan muligvis blive ekstra mange jakkesæt og slips i gadebilledet i København det kommende år. I hvert fald forlyder det fra Wonderful Copenhagen, at 2016 bliver et rekordår for den danske hovedstad målt på antallet af kongresgæster.

I omegnen af 100.000 kongresgæster forventes i København det kommende år, og det er rekord, oplyser Wonderful Copenhagen.

I gennemsnit bruger en kongresgæst 3.110 kr. i døgnet på hotel, transport, restaurant og shopping, og derfor bidrager de 100.000 gæster med en årlig omsætning på 1,2 milliarder.

Den positive udvikling vækker ikke overraskende glæde politisk hos erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

»Jeg glæder mig over, at vi nu ser så positive resultater af det tætte samarbejde mellem alle aktører, både offentlige og private, for at tiltrække kongresgæster til København. Det skaber øget aktivitet og ekstra indtægter til hele hovedstaden og tegner godt for hele den danske erhvervsturisme,« siger Troels Lund Poulsen i en skriftlig kommentar.

En identisk tilfredshed finder man også hos Region Hovedstaden.

»Jeg glæder mig over den positive udvikling. Turisme, herunder tiltrækning af internationale kongresser, er et af vores fokusområder i den regionale vækst og udviklingsstrategi. Derfor har vi også prioriteret finansiering til dette område højt i vores resultatkontrakt med Wonderful Copenhagen og bedt dem om at realisere denne del af vores strategi. Ud over den omsætning, som kongresserne direkte skaber, så ved vi også, at flere kongresdeltagere kommer tilbage som private turister. Derfor er det her område enorm vigtigt, at vi og andre fortsat investerer i, da det skaber vækst og arbejdspladser til gavn for hele hovedstaden,« siger regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Wonderful Copenhagen fremhæver selv samarbejdet i »Meetingplace Wonderful Copenhagen«, hvor flere end 100 virksomheder koordinerer indsatsen for at hive store kongresser hjem.