100 FM gransker TV 2-aftale

Forhåndsaftalen mellem TV 2 og SBS Radio har vakt interesse hos den største spiller på det kommercielle radiomarked, Radio 100 FM, der har sat sine advokater på sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV 2 meddelte i går offentligheden, at man lukker sin TV 2 Radio og fyrer samtlige medarbejdere. Samtidig er der indgået en hensigtsaftale med SBS Radio, der blandt andet står bag The Voice, om at drive kanalen videre i et nyt fælles selskab med SBS Radio som majoritetsaktionær.

Den årlige afgift på 23 mio. kr. frem til 2014 vil fortsat blive betalt af statsejede TV 2, der til gengæld får en endnu ikke fastlagt minoritetsandel i det nye selskab.

Afhængig af denne andels størrelse, betaler staten altså indirekte for SBS Radios koncessionsafgift via sit ejerskab af TV 2, mens Radio 100 FM selv betaler sin koncessionsafgift på 22,5 mio. kr.

”Vi er glade for, at SBS Radio tager over og håber, at de kan være med til at drive det kommercielle radiomarked frem. Men konkurrencen skal være fair, og derfor har vi bedt vores advokater om at følge sagen,” siger Jim Receveur, adm. direktør for Radio 100 FM.

Afventer aftale
Hos radiokanalen afventer man nu, at SBS Radio og TV 2 forvandler forhåndsaftalen til en egentlig aftale.

”Lige nu er der tale om en forhåndsaftale og vi ved ikke hvor stor en ejerandel TV 2 får i det nye selskab, så vi er afventende,” siger Jim Receveur.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) udtrykte i går sin glæde over, at SBS Radio vil drive den femte radiokanal videre, hvor TV 2 Radio slipper. Han ser ingen problemer i den konstruktion, som TV 2 har præsenteret for offentligheden og understreger via sin pressetjeneste, at:

”TV2 har en ansvarlig bestyrelse og direktion, der har til opgave at drive TV2 på den forretningsmæssigt mest fornuftige måde. Ministeren tager TV2-ledelsens beslutning i denne sag til efterretning.”